Reaali Robootika.COM

NXT robotimaailm ja programmeerimine C-keeles

Robootikaga Euroopa meistrivõistlustele

Ülemaailmsed, Lego robootika platvormil baseeruvad võistlused kannavad nime FLL ehk First Lego League.

Need võistlused toimuvad tänavu juba 11. korda, kuid oluline on siinkohal see, et Eestist minnakse sinna esimest korda võistlema. On kokku pandud Tallinna-Tartu esindustiim.

Käesoleva aasta teemaks on Body Forward ehk siis inimkeha arendamine ja parendamine. Võistlus koosneb kahest poolest – robotiehitusest ja projektist. Robotiehituse juures tuleb ehitada robot, mis 2,5 minuti jooksul lahendab ära hulga keerukaid ülesandeid. Projekti raames on vaja lõpptulemusena esitada 5 minuti pikkune presentatsioon, mis haakub inimkeha arendamisega seotud teemasse.

Roboti ülesanne

Robot peab sõitma spetsiaalsel laual ning iseseisvalt ülesandeid lahendama. Aprillis toimus meil tiimi kohtumine ning alljärgnevas videoklipis tegeleme laua kokkupanekuga ja Ramses tutvustab sealseid ülesandeid.

FLL 2011 Body Forward laua ettevalmistus

Projekt

Meie tiim valis peale ajurünnakut oma teemaks kuulmispuude ja pakume välja lahenduse, kuidas selle puudega inimesed saaksid oluliselt lihtsamal moel suhelda teiste inimestega, kes viipekeelt ei mõista.

Lahenduseks mõtlesime välja “viipekeele tõlk videotöötluse abil”. Tehnoloogilise platvormina on vajalik arvutiekraan teksti ja sõnumite edastamiseks, mikorofon kõneleva inimese jutu muutmiseks tekstiks ja Kinect sensor mis suudab tuvastada viipekeeles kõneleva inimese liigutusi.

Viiplemine tõlgitakse arvutiekraanil teisele osapoolele arusaadavateks sõnadeks ning kõneleja tekst omakorda muudetakse kuulmispuudega suhtleja jaoks arvutiekraanil mõistetavateks sõnadeks.