Reaali Robootika.COM

NXT robotimaailm ja programmeerimine C-keeles

Eesti parim robootikakool kaitses neljandat korda oma tiitlit

Jõhvis toimunud robootikavõistlusel selgitati kuuendat korda välja Eesti parim robootikakool. Neljandat korda viis tiitli ja sellega kaasas käiva rändkarika koju võistkond Robootika.COM Reaalkoolist, kuhu kuuluvad põhikooli- ja gümnaasiumiõpilased Tallinna erinevatest koolidest.

Robootika.COM Eesti Parim Robootikakool 2016

Aprillilõpus kogunesid Jõhvi spordikeskusse õpilased üle Eesti, et pidada maha suurim koolirobootika võistlus RoboMiku Lahing.

Võistlusest võttis osa pea 190 meeskonda ligikaudu 500 osalejaga. Võistlusalasid oli 13, sealhulgas nii robotiehitamist kui ka lihtsalt programmeerimist. Peale võistlusalade võitjate valiti välja ka parim robootikakool ning parim uustulnuk 2015/16 hooajal.

Alade koondtulemusel sai robootika Eesti meistri tiitli ja sellega kaasneva rändkarika tiim Robootika.COM Reaalkoolist, kuhu kuuluvad põhikooliõpilased Tallinna erinevatest koolidest. Üldvõidu tõid tiimile Lego Sumo ja Lego linnaläbimise esikohad ning teised kohad Lego joonejärgimises ja Lego Folkrace´is.

Kõige suuremaks väljakutseks oli tiimi jaoks Folkrace´i programmeerimine, sest kaugusandurid ei töötanud plaanipäraselt ja robot tuli suures ulatuses ümber programmeerida. Samuti tuli lõpetada sumo robot, mille programm valmis vahetult võistluse eel.

Tiim Robootika.COM saavutas Eesti Parima Robootikakooli tiitli ka 2015., 2014. ja 2012.aastal. 2013. aasta parimaks robootikakooliks tunnistati Tartu Kivilinna Gümnaasiumi robootikaring ning 2011. aastal Narva Humanitaargümnaasiumi robootikud.

RoboMiku konkursi eesmärk on äratada reaalteaduslikku ning insenertehnilist huvi üldhariduskoolide õpilaste hulgas.

Eesti Parima Robootikakooli nime kannab MTÜ Robootika poolt välja antav rändkarikas, mille saab omale kool, mis on osalenud Eesti robootika võistlustel ja näidanud seal parimaid tulemusi. Alade võistlustulemustest moodustub koondpingerida, mille alusel leitakse karika saaja Rändkarikas on suurim tunnustus Eesti koolirobootika maastikul, mida võiks ihaldada iga robootikaga tegelev kool ja mille tiitli kaitsmine on väljakutse igale võitjale.

Võistluse info: https://www.robootika.ee/?p=601

Comments (2) -

  • Heino

    9/2/2016 7:17:11 PM | Reply

    Palju õnne, tubli meeskond mitme aasta vältel!

  • Kalle

    10/12/2016 6:23:58 AM | Reply

    Good

Add comment

Loading