Reaali Robootika.COM

NXT robotimaailm ja programmeerimine C-keeles

Robotivõistluse võit FLL-i Eesti finaalis

Laupäeval, 2. märtsil Tartu AHHAA Keskuses toimunud  First Lego League'i (FLL) finaalis toimunud robotimängu võitis Robootika.COM võistkond, kelle ehitatud robot täitis spetsiaalsel väljakul enim ülesandeid ja kogus suurima arvu punkte.

Robootika.COM FLL tiimRobootika.COM võistkonda kuuluvad Jaan Roop (Nõmme Põhikool), Rao Zvorovski (Tallinna Reaalkool), Ramses Sepp, Peter Alex Mahhov, Marko-Raul Peetersoo ja Raimond Lume (kõik Tallinna 21.Kooli õpilased) ning Tomi-Andre Priimets, Karl Jakob Levin, Kirte Katrin Sarevet, Petra Brit Põhjakas (kõik Tallinna Tehnikagümnaasiumi õpilased).

FLL-i võistlus koosneb kolmest osast: robotiehitus, uurimustöö/projekt ja meeskonnatöö. Tänavune võistlus oli teemal „Lahendused eakatele“ (Senior Solutions).

Kõige keerukam ja  vaatemängulisem osa võistluse juures ongi robot, mis peab täitma spetsiaalsel väljakul kahe ja poole minuti jooksul iseseisvalt hulga ülesandeid. Robootika.COM robot sai hakkama vanuritele tekkide kohaletoimetamisega, ravimi toomisega, ümberkukkunud tooli põrandalt koristamisega ning suutis edukalt täita ka platsi ühe keerukaima ülesande, kiikuva platvormi ületamise.

Uurimustöö raames tuli valida eakate inimestega seotud probleem ning sellele innovaatiline lahendus välja pakkuda. Robootika.COM ideeks oli interaktiivne ravimikapp, mis aitab eakatele meelde tuletada ravimite võtmise või protseduuride aega ning on ühtlasi ühenduses apteegiga, et vajalikul ajal ravimeid operatiivselt juurde tellida.

Meeskonnatöö osas hinnatakse FLL-i põhiväärtusi, mis aitavad arendada õpilasi koos töötama ja ühiselt probleemidele lahendusi otsida.

Kõikide alade koondarvestuses saavutas Robootika.COM teise koha. Esimese koha võitis Kristiine võistkond Öökullid.  Tegu oli FLL-I finaalvõistlusega, kus osalesid Eesti ja Läti noorrobootikud vanuses 9-16 aastat. Eelnevalt olid toimunud FLL-I Põhja-Eesti ja Lõuna-Eesti voorud ning neist edasi pääsenud 20 parimat võistkonda kohtus omavahel finaalis.

Robootika.COM on üks 36 tehnoloogia huviringist, kes tänavu valiti Vaata Maailma SA, EMT, Elioni ja Microsofti Nutilabori projekti. Samuti on Robootika.COM pälvinud tiitli „Eesti Parim Robootikakool 2012“.

Add comment

Loading