Reaali Robootika.COM

NXT robotimaailm ja programmeerimine C-keeles

Eesti poisid lähevad ülemaailmsele robootikavõistlusele

16.-18.juulil võistleb Eesti robootikate esindusvõistkond USA-s ülemaailmsel koolinoorte robootikavõistlusel First Global. Võistluse teemaks on puhas vesi ja võitlemine vee saastatusega. Tegu on tõeliselt globaalse osalejaskonnaga võistlusega, kus osalevad võistkonnad 163 riigist Afganistanist Zimbabweni (kui võtta loetelu tähestiku järgi) ja Gröönimaast Uus-Meremaani (kui vaadata osalejaid kaardil põhja-lõuna suunal).

Robootika.COM First Global

Eestit esindab tiim Robootika.COM, mis tänavu sai ka tiitli “Eesti parim robootikakool”. Võistlustiimi kuuluvad Reaalkoolist Nils Norman Kalle, Kaur Reidma ja Timo Loomets, samuti Jaan Roop Gustav Adofi Gümnaasiumist ja  Ramses Sepp Tallinna Inglise Kolledžist.

Võistluseks valmistumisega alustati veebruaris, kui saadi kätte võistlusülesanne ja spetsiaalne komplekt, millest robot ehitada. Lisaks tuli ette valmistada puhta veega seotud probleemi tutvustav ettekanne ja teha oma maad ja tiimi tutvustav video.

Eestit ja tiimi tutvustav video keskendus puhtale loodusele ja Eesti tehnoloogilisele innovatsioonile. Muuhulgas tegid noored robootikud koostööd Starshipiga kui Eesti tuntuima ja maailma jõudnud kõnniteerobotite start-upiga. Videot saab vaadata siin : https://www.youtube.com/watch?v=nkgBFd84gnU

Firts Global võistluse eesmärkon näidata noortele, et kui nad õpivad omavahel suhtlema ning teevad koostööd, kasutades teadust ja inseneeriat, õpivad nad koos töötama, usaldama üksteist ning kasvavad ühtseks globaalseks ühiskonnaks. Nii on võimalik leida lahendusi maailma suurimatele väljakutsetele – vesi, energia, turvalisus, meditsiin, toit ning haridus.

Võistlusväljakul on legendi järgi kaks maad, mis on eraldatud jõega. Jõevesi on saastatud. Robotite ülesanne on puhastada jõge ning viia proovid laborisse. Lisaks kuulub legendi, et vahepeal tuleb üleujutus ning robotid peavad end tulvavete eest päästma.

Ülesande teeb keerukamaks see, et kummalgi „maal“ on koos kolm erinevate riikide tiimi ja partnerid loositakse. Oma poole tiimidega peab tegema koostööd, pannes paika strateegia ja jagades ülesanded, kelle robot mida teeb.  Ka teisel pool jõge on kolm tiimi oma jõud ühendanud. Võidab pool, kes on rohkem jõge puhastanud.  Järgmises ringis loositakse jälle uued partnerid. Nii harjutatakse koostööd ja erinevate kultuuridega kohanemist.

Add comment

Loading