Reaali Robootika.COM

NXT robotimaailm ja programmeerimine C-keeles

Ülemaailmne robootikavõistlus First Global

Suvel, 14-18. juuli toimub Washingtonis ülemaailmne robootikavõistlus nimega First Global. Selle võistluse eestvedaja on Dean Kamen ning eesmärk on ühendada robootika abil gümnaasiumiõpilasi üle maailma, et propageerida loodusteadusi, inseneeriat ning matemaatikat.

First Global missiooniks on inspireerida noori olema innovaatilised, panna neid kogema koostöö võimalusi hoides fookust globaalsetel probleemidel ning parandada üleüldist elu kvaliteeti.

Võistluse mõte on näidata noortele, et kui nad õpivad omavahel suhtlema ning teevad koos tööd kasutades teadust ja inseneeriat, et leida lahendusi maailma suurimatele väljakutsetele – vesi, energia, turvalisus, meditsiin, toit ning haridus – õpivad nad üksteisega koos töötama, usaldama üksteist ning kasvavad ühtseks globaalseks ühiskonnaks. Ka Eesti on üks neist riikidest, kes sai kutse osaleda väga kiirelt tekkinud võistlusel.

MTÜ Robootika tegi Tallinna Reaalkooli all tegutsevale meeskonnale Robootika.COM ettepaneku osaleda, sest meeskond on ennast näidanud kui tugevat ning tehnikahuvilistest koosnevat gruppi, kes saaksid hakkama loodud väljakutsega.

Alljärgnev video annab hea ülevaate võistlusülesande kohta:

https://www.youtube.com/watch?v=ceNUHzIwbeg

Add comment

Loading