Reaali Robootika.COM

NXT robotimaailm ja programmeerimine C-keeles

Nutilabor Robootika.COM võitis Võru robootikavõistlusel kaks esikohta

Laupäeval, 30. märtsil Võru Spordikeskuses toimunud Eesti-Läti robootikavõistlusel  Võru Roboti Tsõõr 2013 võitis Nutilabor Robootika.COM esikohad LEGO joonejärgimises ja NXT animatsioonis. LEGO sumos saavutati teine koht. http://robert.vkhk.ee/tehnikaring/

Robootika.COM Võru Roboti Tsõõr

Võru Roboti Tsõõril osales ligi 120 robotit Eestist ja Lätist. Võistlused toimusid kaheksas kategoorias: 3 kg sumo, minisumo, LEGO sumo, LEGO joonejärgimine, joonejärgimine, linnaläbimine, NXT animatsioonid ja vabaklass. Robootika.COM põhikooliõpilaste võistkond osales neljal alal: LEGO sumo, LEGO joonejärgimine, linnaläbimine ja NXT animatsioonid.

“Olen tiimi saavutuse üle tõeliselt uhke,” ütles Robootika.COM juhendaja Leivo Sepp. “LEGO joonejärgimises kasutasid poisid roboti juures uudset kontseptsiooni, mille idee saadi hiljutiselt Viinis toimund RobotChallenge võistluselt. Ehkki see tähendas, et seni kasutatud joonejärgija programm tuli täielikult ümber kirjutada, tasus see vaeva ning saavutatigi esikoht.”

Sepa hinnangul oli tavapäraste võistluste kõrval üheks huvitavaimaks ülesandeks NXT animatsioon, mis pani proovile nii loovuse kui programmeerimisoskuse.

“Meie tiimi võidukas animatsiooni 1000 koodirea kirjutamine ja üle 50 pildi joonistamine nõudis loojatelt mitut täispikka päeva ning valmis lõplikult autos teel Võru poole,” märkis Sepp. “Sama palju aega nõudis aga kontseptsiooni ja loovlahenduse väljavõtmine ning selle korrigeerimine vastavalt NXT võimalustele.”

Robootika.COM on üks 36 tehnoloogia huviringist, kes tänavu valiti Vaata Maailma SA, EMT, Elioni ja Microsofti Nutilabori projekti. Samuti on Robootika.COM pälvinud tiitli „Eesti Parim Robootikakool 2012“.

Võru robootikavõistlusel esindasid Robootika.COM tiimi õpilased Tallinna erinevatest koolidest: Rao Zvorovski (Tallinna Reaalkool), Ramses Sepp (Tallinna 21.Koolist) ja Jaan Roop (Nõmme Põhikool).

Add comment

Loading