Reaali Robootika.COM

NXT robotimaailm ja programmeerimine C-keeles

Meeskond Robootika.COM saavutas Robotexil esikoha

Meeskond Robootika.COM saavutas Robotex 2016 Linnaläbimise võistlusel esimese koha.

Robotex 2016 1. koht

See robot sündis meeskonnatöö tulemusena ning oma panuse andsid õpilased Ramses Sepp TIK-st, Timo Loomets Reaalkoolist ja Jaan Roop GAG-st.

Võistlus koosneb rajast, milles simuleeritakse päris linna. Robot peab liikuma mööda tänavaid, jääma tõkkepuu (valgusfoori ees) seisma, sõltuvalt teevalikust peab andma teisele liiklejale teed ning lõpetama oma linnasõidu parklas.

Loomulikult ei tohi robot sõita tänavatelt välja ning ohustada platsil olevaid maju ja kaasliiklejaid.

Robootika.COM meeskonna robot jõudis esimesel katsel küll eeskujulikult parklasse, kuid üks ratas läks paaris kurvis piirdest välja. Teisel katsel, peale mõningaid ehituslikke ja programmeerimise muudatusi, läbis robot linnaläbimise raja eeskujulikult.